Returul produselor


Conform legii comertului online din Romania, dacă un produs achiziționat nu te mulțumește îl poți returna în 14  zile calendaristice de la momentul ridicării.

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand cu ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de uzura sau folosire excesiva si/sau interventii neautorizate, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Adresa pentru returnare este: Str. Dambovitei, nr. 22/35, Cluj-Napoca.

Rambursarea sumei achitate:

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract, dupa primirea si verificarea produsului in cauza.

Rambursare sumei se va face in cont bancar.

Exceptii:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

  • in cazul consumabilelor de orice fel, returul se accepta doar daca produsele sunt sigilate;
  • furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate;
  • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
  • furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
  • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere. Aceste limitari se aplica in conformitate cu OUG 34/2014 art. 16.

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a informa TALUS SRL. cu privire la decizia de retragere din contract, consumatorul trebuie sa trimita un e-mail la office@talus.ro