Informații suplimentare
Garantie | 12 luni |
---|
256,00 lei
Refractometrul REW-25BATC este destinat in primul rand pentru viticultori. Se utilizeaza pentru a masura continutul de zahar (0-40% Brix) si concentratia de alcool natural (0-25%) din struguri si must. Il puteti folosi si direct in vie, puteti masura calitatea strugurilor pe loc. Poate fi utilizat si pentru alte fructe sau lichide care contin zahar. Nu se foloseste pentru testarea concentratiei de alcool din vinul obtinut ulterior. Continutul de zaharuri reprezinta un parametru important intrucat alaturi de aciditate este probabil elementul cel mai important in vinificatie/oenologie. Cantitatea de zaharuri este importanta pentru a aprecia momentul optim de recoltare a strugurilor de vin sau de masa dar si pentru a stabili strategia de vinificare (obtinerea de vinuri seci, demidulci, dulci, etc.). Zaharurile sunt importante intrucat din acestea in urma procesului de fermentatie rezulta alcool (la un continut de zaharuri de 17g/l se obtine aprox. 1 procent tarie alcoolica). Inainte de fermentare se verifica cantitatea de zahar si daca nu este suficienta se adauga zahar in compensare. De asemenea urmarind dulceata (continutul de zahar), se poate verifica daca tot zaharul din borhot s-a transformat in alcool.
Modul de lucru:
Simplu de utilizat: cu ajutorul pipetei se pun 2-3 picaturi de lichid pe elementul prismatic, se inchide capacul prismei (astfel substanta se va intinde pe toata suprafata prismei de masurare), se indreapta refractometrul catre o sursa de lumina, se priveste in ocular (eventual regland focalizarea) si dupa aprox. 30 secunde se citeste pe scala valoarea rezultata.
a) determinarea zaharurilor din strugure presupune recoltarea a 2-3 boabe de strugure reprezentative si efectuarea catorva masuratori pentru fiecare dintre acestea. Se strange bobul de strugure intre degete si se adauga pe prisma 2-3 picaturi. Citirea de face in Brix (unitatea de masurare a continutului de zaharuri dintr-o solutie apoasa) iar conversia se face cu ajutorul unui tabel de transformare in: grame zaharuri/litru (1 Brix 10.04 g/litru la 20°c).
b) determinarea zaharurilor din must presupune recoltarea unei probe cu ajutorul unei pipete si adaugarea pe prisma 2-3 picaturi.
Aplicatii:
Caracteristici:
Pachetul include:
1 x Refractometru
1 x Mini surubelnita pentru calibrare
1 x Laveta de curatare
2 x Pipeta
1 x Instructiuni de utilizare (engleza si romana)
1 x Cutie depozitare si transport
Recenzii
Nu există recenzii până acum.